Onze jongeren doen ertoe.

WIE BEN IK?

Ik ben Colette Steenbergen.
In 2023 ben ik gestart met het Levensloket.

Een diep gekoesterde wens kwam tot leven; het coachen van kinderen, jongeren, jongvolwassenen en/of hun ouders/opvoeders.

Ik maak het verschil door in verbinding te zijn. Door intuïtief te voelen, empathisch te luisteren, systemisch te kijken, volg ik wat er op dat moment nodig is. Ik ben een verbinder pur sang en breng hoofd, hart en lichaam bij elkaar.

Een uitgesproken bevlogen, krachtig, intuïtief, nieuwsgierig en empathisch mens met een gezonde dosis humor.

vertel eens wat?

In 2022 besloot ik mijn baan op te zeggen als beleidsadviseur in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs en te starten met een opleiding tot kindercoach, ouder/opvoedcoach en een opleiding tot jongerencoach. Daarnaast heb ik een training systemisch werk gevolgd en diverse licenties gehaald voor o.a. de methoden Coachee en het Krachtstenenspel.  

Ik ben ervaringsdeskundig in de onderwerpen Autisme, ADD, HSP, pesten en samengestelde gezinnen.

Persoonlijke visie

Er zijn veel jongeren die zich verloren voelen, eenzaam en depressief zijn, uitzichtloosheid ervaren door studieschulden, de stagnerende woningmarkt en andere eigen dan wel maatschappelijke problemen. Mijn ervaring is dat jongeren in beweging komen als er met oprechte aandacht naar ze geluisterd wordt, zonder oordeel erkennen dat wat er is, er mag zijn. Jongeren willen gezien worden en hun eigen passende plek innemen in het gezin, op school en in deze maatschappij. Daarnaast wil ik jongeren leren wat mentale gezondheid is en hoe belangrijk het is te luisteren naar wat je lijf je verteld. Omdat ze dat simpelweg op school niet leren.  

Ik neem jongeren mee in een proces waarin ze leren dat ze mogen zijn wie ze zijn. Door het ontdekken van hun kwaliteiten en talenten en unieke eigenschappen. Daar horen de eigen verrijkingen, zoals autisme AD(H)D of HSP bij als een kostbaar deel van de eigen ik. Grenzen omarmen als een waardevol deel van zichzelf. Ontdekken wat nodig is om mentaal gezond te blijven. Met als doel, dicht bij zichzelf te blijven op het moment dat er levenskeuzes gemaakt mogen worden. Een vakkenpakket, studie, werk, relaties enz. Ik weet dat door dit proces te doorlopen bij jongeren veel in beweging komt en levenskeuzes gemaakt worden vanuit hun unieke zijn.


Ik ben lid van de beroepsvereniging Adiona